Küresel Piyasalar: Hisseler "virüs" haberleri ile dalgalı, dolar hafif düştü
-
Uluslararası piyasalarda, hisse senetleri koronavirüs haberleri ile dalgalı bir seyir izlerken, dolar önemli paralar karşısında geriledi (15:55'te güncellendi)
(15:55'te güncellendi)
ABD endeks vadeli kontratları pazartesi günü, yatırımcıların yayılmakta olan koronavirüsün ekonomik etkisini anlayabilmekte zorluk çekerken, açıklanmakta olan şirket karlarını beklemeleri ile birlikte dalgalı seyretti. Avrupa hisse senetleri hafif gerilerken, Asya hisseleri değer kaybetti. ABD Hazine tahvilleri ve Avrupa tahvilleri yukarı döndü.
ABD'nin üç temel endeks vadeli kontratları ılımlı kayıplar ve kazançlar arasında dalgalandı. Stoxx Europe 600 Endeksi erken saatlerdeki kayıplarının bir kısmını geri aldı. Euro, bölgede siyasi manşetlerin yoğun olmasına karşın, beş günlük düşüşün ardından sakin bir seyir izledi. Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in kendisinde sonraki lider arayışı çöktü ve kamuoyu yoklamaları Sinn Fein'in İrlanda'da kurulacak hükümette rol alabileceğini işarer ederken, bu durum ülkenin bankacılık hisseleri üzerinde baskı oluşturdu. Yunanistan'ın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi rekor düşük seviyeye indi.
Asya'da önemli endeksler, Şanghay hariç düştü. Şanghay'da ise, traderların Çin'de fabrikaların uzayan tatil sonrası tekrar faaliyete geçmesini ve Apple Inc.'nin tedarikçisi Foxconn gibi şirketlerde yüzbinlerce kişinin işbaşı yapmasından doğabilecek olası kaosu izlemeleri ile birlikte endeks yükseldi. General Motors Co. Çin'de yeniden üretime 15 Şubat'ta başlayacak. Dolar önemli paralar karşısında, 3 günlük yükselişin ardından geriledi.