Advertisement

Asya hisse senetleri yılın en güçlü yükselişinin ardından geriledi. Yine de yatırımcılar, ABD Temsilciler Meclisi'nin Başkan Trump'a yönelik azil maddelerini onaylamasına fazla aldırış etmedi. ABD vadelileri yatay seyretti.

Tokyo, Sydney ve Hong Kong'da hisse senetleri geriledi. Seul hisseleri fazla değişmedi. Avustralya Doları istihdam artışının Kasım'da beklentileri aşması ve işsizlik oranının düşmesinin ardından tırmandı. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Çarşamba günkü yükselişi sonrasında yüzde 1.90 civarında tutundu. Şanghay hisseleri merkez bankasının yıl sonu yaşanan mevsimsel nakit sıkışıklığı öncesinde piyasaya güçlü likidite enjekte etmesiyle günlük kayıplarını silmesinin ardından önceki kapanışa göre fazla değişmedi.

Küresel hisseler tüm zamanların zirvesine yakın seyrediyor. Buna karşın ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasının henüz imzalanmamış olmasıyla birlikte traderlar yukarı yönlü pozisyonlanmak için fazla bir neden bulamıyorlar.

Japonya Merkez Bankası (BoJ), küresel ticaret gerginliğinde rahatlama sinyalleri ve Tokyo'nun mali teşvik planlarının etkisiyle para politikasında değişikliğe gitmedi.

Sterlin anlaşmasız Brexit endişeleriyle geçtiğimiz iki günde çekilmesinin ardından zemin bulmaya çalıştı. Bitcoin Mayıs'tan bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemesinin ardından 7 bin doların üzerine geri tırmandı.

Hisse senetleri

Topix Endeksi yüzde 0.1 düşüşle kapattı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 düştü.
Kospi Endesi fazla değişmedi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 azaldı.
S&P 500 Endeks vadelileri yatay seyretti. Dayanak endeks yatay kapattı.

Döviz

Yen dolar karşısında 109.58 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan 6.9959'da fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 artıda 1.1128'den alıcı buldu.
Sterlin/dolar paritesi iki günlük düşüşü sonrasında 1.3086 oldu.
Avustralya Doları yüzde 0.3 yükselerek 68.71 ABD Centi'nden alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Çarşamba günü 4 baz puan yükselmesinin ardından 1 bp düşüşle yüzde 1.91 oldu.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi 4 bp artışla yüzde 1.25 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili 60.92 dolarda fazla değişmedi.
Altının onsu 1,476.43 dolarda yatay seyretti.