Advertisement

Asya hisse senetleri ABD'nin Pazar günü uygulamaya başlamayı planladığı Çin tarifelerine ilişkin endişelerin etkisiyle karışık seyretti. Ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğine dair haberlere karşın, Trump yönetimi tarifeleri uygulamaya başlayabilir.

Hisse endeksleri Beyaz danışmanı Peter Navarro'nun ABD Başkanı Donald Trump'ın tarife planını sürdürme ya da bir anlaşmada karar kıldığına dair bir işaret görmediğini belirtmesinin ardından sınırlı düşüş kaydetti. Japonya sınırlı kayıplarını korurken bölgedeki diğer endeksler seansın ilerledikçe toparladı. Çin dışında işlem gören yuan geriledi, buna karşın traderların ticaret tarafındaki haberleri beklemesinden dolayı hareketleri cansız kaldı. Yatırımcılar Fed'in yılın son politika toplantısını beklerken ABD Hazine tahvilleri yatay seyretti. Ham petrol fiyatları düştü.

Perşembe günü ticaret konusuyla ilgili yeni haberler getirebilir. Kaynaklara göre Trump'ın kendi ticaret heyetiyle görüşmesi bekleniyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafında faizlerin değişmesi ya da yakın zaman için daha fazla indirim sinyali beklenmiyor.

Allianz Global portföy yöneticisi Burns McKinney, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Piyasalar ticaret konusunda gürültüye karşı hissizleşti. FOMC toplantısı, İngiltere'deki seçim ve 15 Aralık son tarihi, piyasaların genel olarak henüz olası kötü haberleri fiyatlamadığı unsurlar.” dedi.

Bu hafta takip edilecek önemli olaylar arasında Çarşamba günkü Fed toplantısı ve ardından Başkan Powell'ın konuşması, Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika toplantısı ve İngiltere genel seçimi öne çıkıyor.

Hisse senetleri

Topix Endeksi Tokyo saatiyle 13:40'ta yüzde 0.3 düştü.
Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 arttı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.5 arttı.
S&P 500 Endeks vadelileri fazla değişmedi. S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri fazla değişmedi.

Döviz

Yen dolar karşısında 108.75'te fazla değişmedi.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.1 düşüşle 7.0352'den alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi 1.1090'dan işlem gördü.
Sterlin dolar karşısında yüzde 0.1 düşüşle 1.3144 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.84'te sabit kaldı.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi 5 bp yükselişle yüzde 1.16 oldu.

Emtia

WTI petrolü yüzde 0.5 düşüşle varili 58.94 dolara geriledi.
Altın ons başına 1,463.30 dolarda kaldı.