Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel piyasalarda salı günü hisse senetleri ve vadeliler yatay bir seyir izlerken emtialar ekonomik toparlanmaya dair umutlarla yükseldi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi ise 2 baz puan artış gösterdi.

MSCI’in Asya Pasifik hisse senedi göstergesi, Güney Kore ve Hong Kong’daki yükselişin desteğiyle son bir ayın zirvesine tırmandı.

S&P 500 ve Nasdaq 100 vadelileri ABD’deki tatili takiben çok az değişiklik gösterirken Avrupa’daki kontratlar yükseldi.

Dolar biraz daha zayıflarken yuan Çin’in son kısıtlama çabalarıyla yatay bir seyir izledi. Sterlin ise İngiltere’de aşılama çalışmalarının yarattığı iyimserlikle üç yılın zirvesine tırmandı.

Brent petrol, OPEC+ koalisyonunun politika toplantısı öncesinde daha sıkı bir küresel piyasa tahminiyle varil başına 70 doları gördü.

Küresel hisse piyasaları yeni ayarekor yüksek seviyelerde başlarken artan enflasyon ile birlikte merkez bankalarının ekonomiye desteği daha erken çekeceğine dair beklentiler hala mevcut. Yatırımcılar bu cuma açıklanacak ABD istihdam verilerine odaklanmış durumda.

Avustralya Merkez Bankası faizi sabit tuttu ama daha fazla genişlemeye göz kırptı

Avustralya Merkez Bankası (RBA), faizi yüzde 0,10’da sabit tutarak politika çerçevesini korudu ama artan koronavirüs vakaları nedeniyle faiz hedefini artırarak parasal genişleme programının kapsamını da artırmayı hedefliyor.

RBA salı günü politika faizin ve üç yıllık faiz hedeflemesini yüzde 0,10’da sabit tuttu fakat Temmuz ayında faiz hedefini ve parasal genişleme politikasını yeniden değerlendirmek zorunda keza ülkedeki en büyük ikinci şehir olan Melbourne’un bir haftalık karantinaya girmesi görünümü belirsizleştiriyor.

RBA Başkanı Philip Lowe, yaptığı bir açıklamada “Ekonomi ve istihdamdaki güçlü toparlanmaya rağmen enflasyon ve ücret artışı baskıları durgun. Para Politikası Kurulu, Avustralya’da tam istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşılması amacıyla son derece destekleyici para politikası koşullarını sürdürmeye kararlı” dedi.