Küresel piyasalarda risk iştahı
-
ABD borsalarında yüksek risk iştahı küresel piyasaların genelinde hissedilen pozitif bir atmosfer yarattı.
ABD hisse senedi endeksleri Pazartesi gününü hafif yükselişle tamamladıktan sonra vadeli işlemlerde pozitif bölgede seyretmeye devam ediyor. Wall Street gelecek haftaki Fed kararı öncesinde Perşembe günü açıklanacak büyüme verilerini bekliyor.
Asya’da ise Japonya Merkez Bankası (BOJ) toplantısından çıkan tablo Japon yeninin değer kaybetmesine neden olurken, Japon Nikkei 225 endeksi artıda. Çin’de hisse senetlerine yönelik istikrar fonu kurulacağına dair haber ilk aşamada hisseleri desteklese de bu uzun soluklu olmadı ve Çin CSI 300 düşüşe geçti. Hong Kong Hang Seng ise olumlu ayrıştı.
Bu arada, büyüme beklentileri ve politika reformları ile yatırımcıların gözdesi haline gelen Hindistan’da borsa ilk kez Hong Kong’u geride bırakarak dünyanın dördüncü büyük hisse senedi piyasası oldu. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Hindistan borsalarında listelenen hisselerin toplam değeri pazartesi kapanışı itibarıyla 4,33 trilyon dolara ulaştı ve 4,29 trilyon dolardaki Hong Kong’u geride bıraktı.
Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi, tahminleri güncelledi
Japonya Merkez Bankası (BOJ) para politikası ayarlarında değişikliğe gitmedi, ekonomik tahminlerini güncelledi. Bankanın negatif faiz oranı uygulamasının ne zaman sona ereceğine dair net bir ipucu sunmaması yenin zayıflamasına yol açtı.