Lockhart'tan "zayıflık" vurgusu
-
ABD Merkez Bankası yetkililerinden teker teker gevşeme sinyalleri geliyor
Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, ABD ekonomisinin Fed'in daha fazla parasal teşvik uygulamasını gerektirecek kadar zayıf olduğunu savundu. Ancak Lochart böylesi bir politikanın bazı riskler de taşıyabileceği konusunda uyardı.
Lockhart, ABD'de enflasyonun oldukça düşük seyrettiğini ve bu durumun deflasyon olasılığını artırdığını belirtti.
Atlanta Fed Başkanı Lockart, zaten kötü durumda olan istihdam piyasasının bu durumdan zarar göreceğine dikkat çekti.
''Daha fazla parasal teşviğin gerekliliğini savunuyorum, ancak bunun uzun vadede yaratabileceği risklerin de farkındayım'' dedi ve yeni ek teşvik haberlerinin ardından doların ciddi değer kaybettiğini belirtti.
Dennis Lockhart, yeni teşvik önlemlerinin deflasyon süreci ile ilgili risklere karşı bir nevi sigorta görevi göreceğini söyledi.