Advertisement
HABERLER ABONE OL

Otomotiv Zirvesi 2023’ün bu haftaki konuğu Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan oldu.

Bekdikhan “2022 ile bu seneyi karşılaştırdığınızda, ilk 4 ay harika sonuçlarla gidiyor gibi gözüküyor. Geçen senenin yüzde 55-57 üzerinde bir pazar var. Ama bu pazarı etkileyen etmenler bir parça ertelenen talep, biraz ileride yükseleceğini düşündüğümüz fiyatlar, biraz da ikinci el fiyatlarının çok yüksek olması ile birlikte, her yeni bulunan araca alım yapmak isteyen tüketicilerin hızla hareket etmeleri oldu. Bulunurluğun daha fazla artacağını görüyoruz” dedi.

Otomotiv sektöründe gelecek trendlerinin konuşulduğu programda Bekdikhan “Tüketicilere iki tane önemli avantajı sunmayı hedefliyoruz. Şu an bunların deneme ve geliştirme aşamasındayız. Tüm stoklarımızı tüketicilere şeffaf olarak gösterebilmek arzusundayız. Erzurum, Samsun veya Antalya’da yaşayan tüketicilerin tüm stoklara aynı oranda ulaşabiliyor olmasını sağlamayı hedefliyoruz. Sunmayı düşündüğümüz değişim ve dönüşümün önemli parçalarından bir tanesi de fiyat sabitlemek; yani tüketici nereye giderse gitsin aynı fiyatı alacak diyoruz. Hem stokta hem fiyatta şeffaflık sağladığımız zaman biz tüketici deneyimini daha iyi bir noktaya taşıyabileceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bekdikhan “Bugünkü otomobilleri yürüyen bilgisayarlar olarak tarif edebiliriz. Akıllı cihazlar var ve içerisinde çok yüksek bilgisayar kapasitesine sahip ürünlerimiz var. Bu ürünlerin en büyük özellikleri internete bağlanabilme şansları: Akıllı cihazlarla bütünleşik hizmetleri çok önemsiyoruz” dedi.