Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Kenan Investments ve Moonlight Capital, şirket sermayesinin yaklaşık %11.1’ini temsil eden 20.000.000 TL nominal değerli kısmının yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı için Citigroup ile sözleşme imzaladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada "22 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan özel durum açıklamasını takiben, Kenan Investments S.A. ve Moonlight Capital S.A. (Lüksemburg’da kurulu bir yatırım holding şirketi olup BC Partners Limited (“BC Partners”) iştirakleri tarafından yönetilen fonlara aittir) ve Citigroup Global Markets Limited, Migros Ticaret A.Ş. sermayesinde satılacak payların miktarının artmasına karar vermiştir. Buna göre yeni anlaşma uyarınca Migros Ticaret A.S. (“Şirket”) paylarının, Şirket sermayesinin yaklaşık toplamda %11,1’ini temsil eden yaklaşık 20.000.000 TL nominal değerli kısmının yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışına ilişkindir. Satışın gerçekleşmesi halinde Kenan Investments S.A. olarak şirketteki sermaye payımızın
yaklaşık %11,8 olması, dolayısıyla BC Partners’ın iştiraklerinin yönettiği fonların da Sirket’teki toplam payının yaklaşık %11,8 olması beklenmektedir." dendi.

Satış fiyatının bedeli nakden ve peşinen devir tamamlandığında ödenmek üzere pay başına 22,50 TL olarak belirlendiği, devrin 29 Kasım'da tamamlanacağı belirtildi.

HİSSE ETKİSİ

İş Yatırım konuya ilişkin paylaştığı notta Migros hisse fiyatı üzerinde olumsuz etki beklediklerini belirterek "Ancak hisse fiyatının ilk birkaç günlük şok sonrası, şirketin güçlü operasyonel performansı ve makul değerleme çarpanları nedeni ile toparlayacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.
 
Migros hisseleri haberin ardından %7 civarında düşüşte.