Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler New York Borsası Fed'in kararını beğenmedi

New York Borsası Fed'in kararını beğenmedi

  • Fed'in politika kararının ardından New York Borsası 2 haftanın en sert düşüşünü kaydetti

Giriş: 20 Haziran 2013, Perşembe 08:00
Güncelleme: 20 Haziran 2013, Perşembe 08:38

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke'nin ekonominin güçlenmesiyle tahvil alımlarının yılın ilerleyen zamanlarında azaltılabileceğini söylemesinin ardından Standard&Poor's 500 Endeksi 2 haftanın en sert düşüşünü kaydetti.

S&P 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubu da düştü. Endeksteki düşüşe telefon ve kamu hizmeti şirketlerinin hisseleri öncülük etti. Verizon Communications Inc. ve Travelers Cos. yüzde 2.2 değer kaybederek, en büyük şirketler arasındaki kayıpları devam ettirdi. Sprint Nextel Corp., Dish Network Corp.'un yeni bir teklif vermeyeceğini söylemesinin ardından yüzde 4.4 düştü. Adobe Systems Inc., 2. çeyrekte beklentinin üzerinde kâr açıklamasının ardından yüzde 5.6 primlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.4 kayıpla 1,628.93 puana gerileyerek 31 Mayıs'tan bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Endeks son 2 seansta yüzde 1.5 primlendi. Dow Jones Endeksi yüzde 1.4 düşüşle 15,112.19 puana indi. Amerikan borsalarında 6.7 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 6.8 altında kaldı.

Fed'in ince bir ipte yürüdüğünü söyleyen Wells Fargo Private Bank'ın sabit getirili varlık stratejistlerinden George Rusnaj, bankanın piyasaları, parasal genişlemenin azaltılmasına karşı hazırladığını, ancak aynı zamanda bu hamlelerin ani olmayacağı konusunda rahatlatmaya çalıştığını ifade etti.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke, merkez bankasının, ekonominin tahmin ettikleri üzere iyileşmeye devam etmesi ile birlikte, tahvil alım programını bu yılın ilerleyen dönemlerinde azaltmaya başlayabileceğini ve 2014 yılının ortasında sona erdirebileceğini söyledi.