Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Temsilciler Meclisi sözcüsü Nancy Pelosi, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden çekilme sürecinde İrlanda Sözleşmesi'ni bozması halinde ABD ile serbest ticaret anlaşmasının Kongre bacağından alacağı onayı unutmasını söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson İrlanda Sınırı konusunda bloğa verdiği taahhütlerini sürdürmeme üzerine planları olduğunu söylemesininm ardından hem AB'den hem de kendi partisinden tepki aldı.

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi, Birleşik Krallık'ın geçtiğimiz sene AB ile vardığı anlaşmada taahhüt ettiği üzere sınırdan ürünlerin serbest geçişni güvence altına almak zorunda olduğunun altını çizdi.

Avrupa Birliği, Brexit ayrılık anlaşmasının bazı maddelerinde değişikliğe gitmeyi planlayan İngiltere'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, İngiltere'nin Brexit ayrılık anlaşmasının bazı maddelerini ihlal etmeyi planladığının ortaya çıkmasının ardından, Brüksel'de basına açıklamalarda bulundu.

İngiltere Başbakan Yardımcısı Michale Gove ile telefonda görüştüğünü belirten Sefcovic, "İngiltere'ye kaygılarımızı güçlü biçimde ilettim. İrlanda ile Kuzey İrlanda Protokolüne tam ve zamanında uyumla ilgili güvenceler talep ettim." diye konuştu.

Sefcovic, AB-İngiltere Ayrılık Anlaşması Ortak Komitesi'ni en kısa sürede olağanüstü toplantıya çağırdığını sözlerine ekledi.

Ayrılık Anlaşması Ortak Komitesi, AB ve İngiltere'nin Brexit anlaşmasının uygulanmasını ve yorumlanmasını denetlemek ile ortaya çıkabilecek sorunların çözümü amacıyla kurulmuştu. Anlaşma gereği tarafların talep etmesi halinde komitenin 30 gün içinde bir araya gelmesi ve sorunları ele alması gerekiyor.

BN-AA