Bloomberg HT Haberler Petrol "Aramco" sonrası kazancını geri verdi
PİYASALAR

Petrol "Aramco" sonrası kazancını geri verdi

  • Petrol, Suudi Arabistan'ın yatırımlara devam edeceğini açıklamasının ardından kazancını geri verdi (12:00'de güncellendi)

Giriş: 25 Ocak 2016, Pazartesi 05:18
Güncelleme: 25 Ocak 2016, Pazartesi 12:01

(12:00'de güncellendi)

Petrol, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın enerji projelerindeki yatırımlarına devam edeceğini açıklamasının ardından kazancını geri verdi.

Vadeli kontratlar New York'ta erken saatlerde yüzde 1.7 kadar yükseldikten sonra yüzde 4.1 kadar değer kaybetti. Devlete ait Saudi Arabian Oil Co., şirket Başkanı Khalid Al-Falih'in yaptığı açıklamaya göre, düşük petrol fiyatları ortamında yatırım kapasitesini kısmadı.

Singapur'da Phillip Futures yatırım analisti Daniel Ang, "Suudi Arabistan haberi, üretiminin güçlü kalacağı endişelerinina rtmasına neden oldu," dedi ve "Petrolün hızını kaybetmesinin temel nedeni halen petrol piyasalarının aşırı arz durumunda olmasından kaynaklanıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Petrol, küresel piyasalardaki volatilitenin, ABD'deki yüksek petrol stokları ve İran'ın petrol ihracatına başlayarak arzı artıracak olmasına bağlı endişelere katkıda bulunmasının etkisi ile, bu yıl yüzde 16 düştü. En yakın vadeli petrol kontratları New York'ta önceki iki seansta yüzde 21 artarken, Bank of Montreal CEO'su William Downe, Cuma günü Davos'ta yaptığı değerlendirmede, fiyatların normalleşmesinin üç yıl kadar alabileceğini ve hızlı bir yükseliş ihtimalinin düşük olduğunu kaydetti.