Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, ABD stoklarındaki sürpriz düşüşten sonra yükselişini sürdürerek Mayıstan sonraki en uzun kazanç serisine ulaştı.

Vadeli kontratlar, çarşamba günü yüzde 1,8 yukarıda kapandıktan sonra New York piyasasında varil başına 46 dolara doğru yükseldi.

Enerji Enformasyon İdaresi’nin açıkladığı resmi verilere göre, ABD’deki ham petrol stokları geçen hafta 754 bin varil azalırken dolar endeksinin son iki yılın en düşük seviyesinde olması, dolar cinsinden emtiaları cazip kılıyor.

Ham petrol, Kovid-19 aşısının yakın zamanda kullanıma sunulacağına dair işaretlerle birlikte Kasım ayında yüzde 28 yükseldi. Öte yanda, Çin ve Hindistan’daki petrol rafinerileri Ocak ayı için çok fazla ham petrol ihalesine katıldı, bu da Asya’nın belirli bir kısmında talebin güçlendiğini gösteriyor.

ABD ham petrol stoklarındaki düşüş piyasalardaki gidişatla uyumluydu fakat pazartesi günü yapılacak OPEC toplantısından sonra kazançlar bir miktar hız kesecektir. Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley

Ocak vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Singapur saatiyle 11:56’da yüzde 0,4 yükselerek varil başına 45,90 dolara ulaştı. Kontrat çarşamba günü 45,71 dolardan günü kapatarak 5 Mart’tan sonraki zirvesini görmüş oldu.

Ocak vadeli Brent petrol, Londra ICE futures Europe piyasasında, çarşamba günü yüzde 1,9 yükseldikten sonra yüzde 0.5 daha yükselerek varil başına 48.86 dolara geldi.