Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, OPEC+ ülkeleri üretime yeniden başlama tarihini erteleme konusunda anlaşmaya varmış gibi gözükürken, New York piyasasında varil başına 41 dolar civarında kazançlarını korudu.

Konuyla ilgili bilgi sahibi birkaç delegenin aktardıklarına göre, petrol üreticisi ülkeler piyasalara fazladan bir petrol arzı sunmayı 3-6 ay arasında ertelemeyi düşünüyor. OPEC+, Suudi Arabistan ve Rusya’nın önderliğinde bu ay sonunda üretim politikalarını tartışmak için toplanacak.

ABD ham petrol stoklarının son 5 haftanın dördüncü defa düşeceğine dair beklentiler de iyimser havayı destekledi. Bloomberg anketine göre stokların geçen hafta 1.9 milyon varil düşmesi bekleniyordu.

Aşı haberleriyle birlikte petrol bu hafta neredeyse yüzde 12 değer kazandı.

CMC Markets Baş Piyasa Stratejisti Michael McCarthy, “Kısa vadede petrol için daha fazla kazanç öngörüyoruz. Aşının talep üzerinde hemen bir etkisi olmamasına rağmen piyasaların petrol hakkındaki düşüncesi değiştiği için petrol fiyatları bu seviyelerde tutunabilir.” dedi.

Aralık vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, çarşamba günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra Singapur saatiyle 12:58’de 1 cent yükselerek varil başına 41.46 dolara ulaştı.

Ocak vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta yüzde 0.4 yükseldikten sonra 43.80 dolar seviyesinde yatay seyretti.