Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gram altında hızlı bir düşüş yaşandı.

AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, ekonomiye ilişkin açıklamalarında yeni bir dönem vurgusunda bulundu.

"Önümüzdeki dönemdeki ülke risk primini düşüreceğiz. Vatandaşlarımızdan, bireysel tasarruflarında milli paralarına güvenmelerini ve tercihlerini Türk Lirası'ndan yana kullanmalarını istiyorum. Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz. Ekonomide sıkıntılarımız elbette var ama karşımızdaki göstergeler de umut verici." şeklinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Enflasyonu en kısa sürede tek haneye indireceğiz." dedi.

Açıklamaların ardından Türk Lirası'nın dolar karşısındaki kazancı yüzde 3'ü aştı.

Gram altında ise yüzde 3’ten fazla bir değer kaybı yaşandı. Gram altın, gün içerisinde 474 TL'ye çekilmesinin ardından TSI 15:00'da 480 TL'den alıcı buldu. Ons altın ise 1,877 dolar civarından işlem görüyor.

Böylece geçen hafta Perşembe günü 540 TL civarında işlem gören gram altın, pazartesi gününden bu yana yüzde 9’dan fazla değer kaybetti. En son Ekim ayının başında bu fiyat seviyelerinde seyreden gram altın son bir aydaki kazançlarını geri vermiş oldu.