Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Batı Teksas Petrolü önceki 6 seansta gösterdiği yüzde 12’lik yükselişin üstüne koyarak 77 dolara yaklaştı. Çarşamba günü kısa süreliğine 80 doları üstüne çıkarak Kasım sonundan beri en yüksek değerine ulaşan Brent Petrol de yükseliş trendini devam ettiriyor.

Enerji Enformasyon İdaresi’nin verilerine göre ABD stok petrol miktarı, ülke genelinde üretim artmasına rağmen art arda beşinci haftada da düşüşüne devam etti. Analistlerin tahminlerinin ortalaması 2,7 milyon varilken bu hafta stoklarda düşüş 3,6 milyon oldu. Omikron şu ana kadar ABD’de seyahate önemli bir zarar vermezken Asya’da ise Aralık’ta ulaşım dataları artışa işaret ediyor.

Oanda Asia Pacific Pte Ltd. Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley geçtiği bir bilgi notunda Omikron endişelerinin en azından Kuzey Amerika’da dağılmaya başladığını kaydetti. Halley, “ABD’de beklentileri aşan perakende satış rakamları ve beklenenden düşük gelen petrol ve gaz rezervleri yükseliş eğiliminin güçlenmesinde etkili oldu” yorumunu yaptı.

Ham petrol yılsonunu son on senenin en iyi performansıyla kapatmaya hazırlanırken Goldman Sachs Group Inc. fiyat artışının önümüzdeki sene de devam etmesini öngördüklerini belirtti.

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü Nymex piyasasında yüzde 0,3 yükselerek 76,79 dolara yükseldi.

Şubat vadeli Brent Petrol Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 0,3 yükselerek 79,44 dolara yükseldi.