Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, ülkelerin üretim politikalarıyla ilgili karar alacağı OPEC+ toplantısı öncesinde varil başına 59 dolar civarında seyrediyor.

Batı Teksas Petrolü, son iki seansta yüzde 4 düştükten sonra yüzde 0,5 yükseldi. Çarşamba günü OPEC+ panel toplantısından politika tavsiyesi çıkmaması ve Fransa’nın 4 hafta daha karantina ilan etmesi sonrasında petrol fiyatları düştü.

Koronavirüs aşılamaları devam ederken petrol rallisi geçtiğimiz haftalarda yakın vadeli görünüme dair endişelerle sekteye uğradı.

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, geçen hafta piyasalarda yaşanan oynaklığı hatırlatarak ekonominin ve petrol talebinin hala ne kadar kırılgan olabileceğini hatırlattı.

Fiyatlardaki oynaklık ve bazı bölgelerde Kovid-19 vakalarında yaşanan artışla beraber OPEC+’ın bir kez daha temkinli bir tutum takınmasını bekliyoruz. ING Group Emti Strateji Müdürü Warren Patterson

Mayıs vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, bir önceki seansta yüzde 2,3 düşüş kaydettikten sonra yüzde 0,5 yükselişle varil başına 59,43 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Haziran vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0,4 tırmanarak varil başına 62,99 dolara ulaştı.