Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD'de bugün açıklanacak olan ve iyimser beklentilerin önce çıktığı haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve imalat verilerinin öncesinde ABD endeks vadelileri yükselerek, Dow Jones Endeksi'nin 2007'den bu yana en yüksek seviyesini artırabileceğine işaret etti.

Kredi kartı ihraççı kuruluşu Capital One Financial Corp., 1.25 milyar dolarlık hisse satacağını söylemesinin ardından hareketlenebilir. Guess Inc. de beklentilerin altında kazanç tahmininde bulunmasının sonrasında düşüş kaydedebilir.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.3 artışla 1,392.7 puana çıkarken, Dow Jones vadeli kontratları da yüzde 0.2 kazançla 13,158 puandan işlem gördü. Endeks dün 2007'nin sonundan bu yana en yüksek seviyesini kaydetti.

ABD'deki hisse senedi piyasasının son birkaç günde oldukça iyi tutunduğunu ve daha yüksek seviyede konsolide olmaya çalışıyor gibi göründüğünü belirten Kames capital'in strateji müdürü Bill Dinning, değerlemelerin kısıtlanmadığını söyledi. Dinning, ABD'deki büyük resimin istihdam piyasasına bağlı olduğunu, istihdam ilerler ve enflasyon gevşerse, yatırımcı güveninin artacağını ifade etti.