Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Temmuz ayında yaşanan başarısız darbe girişimi ve ardından uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard and Poors'un Türkiye'nin notunu indirmesiyle, 3.10 sınırına dayanan kur yeni haftada da kademeli düşüşünü sürdürüyor.

Darbe girişimi sonrasında yerli yatırımcılar yaklaşık 9 milyar dolar satış gerçekleştirerek TL'nin toparlanmasında önemli rol oynamıştı.

Dolar/TL saat 10:20 itibariyle %0.4 düşüşle 2.9771'de seyrediyor, Euro/TL ise 3.3255'te.

PİYASADA KRİTİK HAFTA

Bu hafta Pazartesi ABD'de imalat sektörü verileri takip edilecek. Beklentilerin üzerinde bir verinin Eylül ayı Fed faiz artırımı olasılığını artıracağı ve dolar için pozitif etki yapabileceği belirtiliyor.

Türkiye'de Çarşamba günü Temmuz enflasyonu açıklanacak, enflasyonun aylık %0.6 artması, yıllık bazda %8.11'e yükselmesi bekleniyor.  

Cuma günü ise hem yurt içi hem yurt dışında kritik gündem var. Darbe girişiminin ardından Türkiye'nin kredi notunu indirim için izlemeye alan Moody's'in 5 Ağustos'ta kredi notunu gözden geçirmesi bekleniyor.

Yine Cuma günü ABD'de Temmuz ayı tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Ortalama saatlik ücretlerde beklentilerin üzerinde bir artışın dolar için pozitif, altında bir artışın negatif etki yapabileceği ifade ediliyor.