Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 3,0963 ile tarihi rekor kıran Dolar/TL , bu dönemde vatandaşların 9 milyar doların üzerinde döviz satmasının da etkisiyle 2.98'in altına kadar gerilemişti.

Bugün 2,9920 seviyesinden başlayan kur ilerleyen saatlerde 3.0002'yi gördü. Euro/TL de %0.6'lık yükselişle 3,3593'te.

- ENFLASYON VE MOODY'S İZLENECEK

Türkiye'de dün açıklanan imalat PMI'ın Temmuz ayında 47.6 olarak beklentinin altında kaldığı görüldü. Öte yandan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Temmuz ayı fiyat endekslerini açıkladı. Temmuz ayında perakende fiyatlar yüzde 0,88, toptan fiyatlar ise yüzde 0,44 arttı. Yarın ise Temmuz ayı enflasyon verisi açıklanacak. Bloomberg'in anketine göre aylık TÜFE'nin %0.6 artması bekleniyor.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 14:00’te Ankara’da yatırımcılarla bir araya gelecek.Yurt dışında ise ABD kişisel gelir ve harcamalar verisi izlenecek. Kişisel gelirler ve harcamaların %0.3'er oranda artması bekleniyor.

Uzmanlar bu toplantıdan gelebilecek açıklamaların Türk varlıklarının performansı üzerinde etkili olabileceğini belirtiyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in 5 Ağustos'taki not değerlendirmesi de yatırımcının radarında olacak. S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin ardından genel görüş not indirimi olmayacağı yönünde. Dün Bloomberg HT'ye konuk olan AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan not düşüşü olmazsa piyasaya olumlu yansıyağını belirtti ve "Notun düşmesinin bedeli olur ama herşeyin sonu olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem ise Moody's ve Fitch'ten Türkiye'ye ilişkin olumsuz bir değerlendirme beklemediğini ifade ederek, "Türkiye'nin makroekonomik verileri ortada iken, bu kuruluşların göz göre göre kendi itibarlarını sarsacak bir değerlendirme içerisinde olacağını düşünmüyorum." dedi.

Öte yandan Cuma gün ABD'de açıklanacak ve Fed'in faiz artış kararında dikkate aldığı tarım dışı istihdam verisi de kur üzerinde belirleyici olacak.