Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Sterlinin dolar karşısındaki olası fiyat dalgalanmalarına ilişkin bir gösterge, traderlar İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) Perşembe günkü politika kararını beklerken, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı aldığı Haziran oylamasından bu yana en yüksek kapanış seviyesine yaklaştı. Ekonomist tahminlerinin çoğu, BOE'nin yedi yılın ardından ilk kez faiz indirimine gideceği yönünde.

Sterlin, swap fiyatlamalarına göre faiz indirimi ihtimalinin yüzde 100 olmasıyla birlikte, biri hariç 16 önemli paranın tamamı karşısında değer kaybetti. Bloomberg anketine katılan 52 analistin 2'si hariç tamamının tahminleri faiz indirimine gidileceği yönünde olurken, tahvil alım programının genişletilmesi gibi ek tedbirlerin alınacağı da tahminler arasında bulunuyor.

Bazı ekonomistlerin görüşleri ise merkez bankasının, ekonominin daha net bir resmini görene kadar Temmuz ayındaki gibi faiz indirimine gitmeyerek cephanesini saklaması ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiği yönünde.

Londra'da BloeBay Asset Management LLP para yöneticisi Mark Downing, “BOE'nin bugün ne yapacağına ilişkin çok fazla spekülasyon var. Bu nedenle kısa vadeli volatilite beklenmeli” şeklinde görüş bildirdi.

Sterlin, Londra saatiyle 07:41'de yüzde 0.3 düşerek dolar karşısında 1.3287 seviyesinden işlem gördü. Sterlin, 6 Temmuz'da 31 yılın düşüğü olan 1.2798 seviyesini görmüştü. İngiltere parası euro karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 83.85 penceden işlem gördü.