Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İtalya Başbakanı'nın görevden çekilmesinin Avrupa için yeni bir kargaşa tehditi oluşturmasıyla birlikte traderlar, 20 ayın dibine gerileyen Euro/Dolar paritesinin 1 seviyesine doğru bir hareketin henüz başlangıcında olabileceğini düşünüyor.

Euronun gelecek dokuz ay içerisinde dolar karşısında 1 seviyesine doğru zayıflaması ihtimali Cuma günkü yüzde 45 seviyesinden yüzde 50'nin üzerine tırmandı. Opsiyon fiyatlarına göre söz konusu ihtimal sadece yüzde 16 seviyesindeydi. Bloomberg anketine katılan 53 uzmandan dokuzu, euronun 2017 yılının sonuna kadar dolar karşısında 1 seviyesine geleceğini ya da daha fazla değer kaybedeceğini düşünüyor. Deutsche Bank'ın hedefi 95 cent iken, Goldman Sachs Group Inc. 2017 yılı için euro/dolar paritesinde 1 hedefini önemli işlemler arasında sayıyor. Societe Generale SA ve National Australia Bank Ltd.'ye göre ise bu durum Nisan ayına kadar gerçekleşebilir.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı ve Donald Trump'ın başkan seçilmesi ardından, gelişmiş ülkelerde esen popülizm rüzgarının son kurbanı Matteo Renzi oldu. İtalya'da anayasal reform referandumu, Renzi hükümetine olan fiili “güven oyu” oldu.