Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD tahvil faizlerindeki düşüşün dolara olan talebi azaltmasıyla birlikte ABD parası, Perşembe günü çoğu önemli para karşısında değer kaybetti. Yen, önemli paraların dolar karşısındaki kazançlarına öncülük etti.

Dolar, kaldıraçlı fonlar ABD parasında kısa pozisyon alırken, 20 Aralık'tan bu yana yen karşısında ilk kez 117 seviyesinin altına geriledi. ABD Doları, düşük hacimli işlemlerle 10 ayın zirvesinden düşüşünü sürdürdü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu haftaki kazançları ardından, ABD'de beş yıl vadeli hazine tahvili ihalesinin faizleri düşürmesiyle geri çekildi.

Tokyo'da Mizuho Securities Co. baş Döviz stratejisti Kengo Suzuki, “Dolardaki düşüş bu sabah hacimsiz işlemlerle 117 seviyesinde 'zararı durdur'ları tetikledi. Yeni yıla girerken paritenin 115 seviyesine geri çekilebileceğini düşünüyorum, fakat bu doların sert yükselişinde sadece geçici bir düzeltme hareketi olacak” dedi.

Doların, 8 Kasım'da gerçekleştirilen ABD seçimlerinden bu yana yen karşısındaki kazançları yüzde 11'i aşmasıyla birlikte ABD parası, G-10 paraları arasında en fazla yen karşısında yükseldi.

Dolar/yen paritesi, TSİ 08:25'te yüzde 0.50 ekside 116.67 seviyesinden işlem gördü.