Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Sterlin, İngiltere Başbakanı Theresa May'in İskoçya'nın Mart ayında olası bir bağımsızlık referandumuna gitmesine hazırlandığı yönünde çıkan bir haberin ardından, önemli paraların çoğu karşısında geriledi.

Sterlin, Times'ın ismini açıklamadığı resmi kaynaklara dayandırdığı haberinde Theresa May'in İskoçya'da yapılacak bir oylamayı -İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması ardından gerçekleştirilmesi şartıyla- kabul edebileceği belirtildi. İskoçya'da Eylül 2014'te yapılan oylamada yüzde 55'e yüzde 45 oranla Birleşik Krallık içerisinde kalma kararı çıkmıştı. Sterlin'in kayıpları, Times'ın haberinin ardından yüzde 0.6'ya ulaştı.

Sydney'de National ustralia Bank Ltd. Döviz birimi küresel yöneticisi Ray Attrill, “Eğer piyasa İskoçya için (İngiltere'nin AB'den ayrılmasından) çok daha erken bir bağımsızlık referandumu olabileceğini ciddi olarak düşünüyorsa, Eylül 2014'te referandumdan hemen önce sterlinin ne kadar sert düştüğüne bakılacak olursa, sterlinde önemli satış beklentisi söz konusu olmalı” dedi.

Sterlin, TSİ 10:50'de dolar karşısında yüzde 0.40 ekside 1.2412 seviyesinden alıcı buldu.