Advertisement

Asya hisse senetleri, Fed'in toplantı tutanaklarının açıklanması ile birlikte hisse sentlerinin uyönünün dün Washington'da belirlenmesinin ardından geriledi.

Sydney, Tokyı ve Hong Kong Borsalarının gösterge endeksleri, ABD hisse senetlerinin Fed yetkililerinin hisse senedi fiyatlarının "oldukça yüksek" olduğu yönündeki yorumları ve vergi reformunda olası gecikme ile ile birlikte düşmesi sonrası geriledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 düşüşle Hong Kong saati ile 11:52'de 146.14 seviyesine indi ve endeksteki 11 grubun 10'u aşağı yönde hareket etti.

Fed'in son toplantısının tutanakları, ayrıca Fed yetkililerinin 4.5 trilyona ulaşan bilançoyu daraltma taraftarı olduğunu da gösterdi. ABD'de, daha sonra, Temmsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, yatırımcıların büyüme odaklı gördükleri vergi reforumunun sağlık hizmetleri yasasından daha fazla zaman alabileceğini söyledi.

PT Sinarmas Sekuritas strateji müdürü Jeffrosenberg Tan, "Bilançonun daraltılması piyasanın duymak istediği son şeydi," dedi ve "Piyasadaki likidite azalacak ve volatilite devam edecek. En azından kısa vadede" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasalar

*Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.7 düşüşle 6 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine inerken, Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.4 düştü.

*Hong Hong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.9 düşerken, Hang Seng Endeksi yüzde 0.5 geriledi ve Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 gerilerken, Yeni Zelanda2da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

*Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.6 düştü.