Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen dolar karşısında, ABD Başkanı Donald Trump ve yönetiminin Kuzey Kore ve Suriye'ye ilişkin söylemlerinin yatırımcıları güvenli liman niteliğindeki varlıklara yöneltmesinin ardından yükselirken, ABD Hazine tahvil faizleri daha da düştü.

Kamuoyuna konuşma yetkisi olmamamasından dolayı ismini vermeyen traderlara göre, piyasa yapıcılar, ABD Hazinesi'nin ticaret ortaklarının para birimlerine ilişkin yarı yıl raporu ile birlikte yeni pozisyon almada isteksiz olduklarını ve Fransa seçimlerinin de yatırımcılar üzerinde baskı oluşturduğunu kaydediyorlar. Dolar/yen paritesi Salı günü 110 seviyesinin altına düştü ve 108.71 civarındaki 200 günlük hareketli ortalama seviyesinde destek var.

Tokyo'da Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. küresel piyasa araştırma müdürü Minorı Uchida, "Dolar/yen, ABD'nin jeopolitik risklere yönelik bir sonraki tepkisinin ne olacağı konusundaki belirsizlikle birlikte baskı altında kalmaya devam ediyor," dedi ve "Parite daja da düşmesk için hemen bir ivmeye sahip olmayabilir, ancak Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklenti tek başına pariteyi 110 seviyesinin ötesine itmeye yetmez" şeklinde görüş bildirdi.

Trump yönetimi, işaretlerin sivillere yöneli kimyasal saldırının ardından Suriye'nin olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini kaydetti ve Rusya'ya müttefiki Esad'ın suçunu örtmeye çalıştığı suçlamasında bulundu. ABD Başkanı ayrıca, Fox Business Network'e yaptığı açıklamada, ABD'nin Kuzey Kore'ye mesaj vermek için bölgeye çok güçlü bir donanma göderdiğini kaydetti. Trump, Twittert yoluyla yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin ABD'nin Çin'in yardımıyla ya da yardımı olmadan çözeceği bir sorun olduğunu belirtti.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 düşerek 109.46 seviyesine geldi ve gün içinde 109.35-109.75 bandında seyretti.