Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Siyasi belirsizliklerin Wall Street'e nasıl yansıdığı merak ediliyorsa, kontrol edilmesi gereken yer hisse senetleri değil ABD Doları.

Uzmanlara göre dolar, yatırımcılar açısından siyasi ortama ilişkin pozisyon almak için en önemli göstergelerden biri haline geldi. Hisse senetleri ya da tahviller gibi diğer varlık sınıfları gün içi işlemlerde Washington'dan gelen haberlere tepki verse de genellikle bu hareketler kısa ömürlü oluyor. Öte yandan piyasa katılımcılarına göre dolar, bu konuda daha net bir gösterge.

Doların seyrinde gündemde en fazla yer alan konu Başkan Donald Trump ile Rusya etrafındaki tartışmalar. Yatırımcılar göre en önemli risk Beyaz Saray'ın büyük bir skandalın parçası olması ya da tartışmaların uzayarak yönetimi taahhütlerini (Seçimlerin ardından dolardaki yükselişi tetiklemişti) yerine getiremeyecek bir noktaya taşıması.

TS Lombard kıdemli makro stratejisti Oliver Brennan'ın yazdığı bir müşteri notunda, “Trump'tan altı ay sonra hisse senetleri tekrar harika durumda, fakat Rusya meselesi dolar ve faizler üzerinde baskı oluşturuyor.” ifadesi yer aldı.

Doları hareketlendiren önemli olaylar arasında Trump'ın eski FBI Direktörü James Comey'i görevden alması bulunuyor. Söz konusu görevden almanın gerçekleştiği 9 Mayıs ve yeniden sıçradığı 17 Mayıs tarihleri arasında dolar yüzde 2.1 düştü.

MarketWatch