Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD'de Perşembe ve Cuma günü açıklanan ekonomik verilerin sonrasında, Fed'in tekrar faiz artırımına gitmek için daha fazla sebebi olacağı beklentisiyle, kazançlarını üçüncü güne taşıdı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bugün açıklanan ve ABD'de kişisel gelirler ve kişisel harcamaların Temmuz ayında ivme kazandığını gösteren verilerle birlikte, yatay seyretti. Cuma günü ise aylık tarım dışı istihdam raporu açıklanacak.

Singapur'da Royal Bank of Scotland Group Plc.'nin bir birimi olan NarWest Markets stratejisti Mansoor Mohi-uddin, “Finansal piyasların Fed'in gelecekte gideceği faiz artırımınlarını önemli ölçüde düşük fiyatlaması nedeniyle uzun vadede dolarda yükseliş beklemeyi sürdürüyoruz” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, önceki iki günde yüzde 0.6 yükselmesinin ardından Perşembe günkü işlemlerde yüzde 0.1 artış kaydetti. Gösterge endeks bu ay yüzde 0.3 yükselerek Nisan 2011'den beri görülen en uzun düşüş sürecini durdurdu. Dolar/yen paritesi, 16 Ağustos'tan beri en yüksek olan 110.61'i görmesinin ardından yüzde 0.3 artıda 110.52 seviyesinden işlem gördü.