Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed Başkanı Janet Yellen'on kademeli faiz artırımlarının uygun politika duruşu olduğunu söylemesi ve buna bağlı oalrak Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerinin artmasının yanında, yatırımcıların Kuzey Kore'ye ilişkin gelişmeleri izlemesi ile birlikte, son iki haftanın en büyük düşüşünü göstermesinin ardından bu kaybını korudu.

Spot altın yüzde 0.6 düşerek ons başına 1,286.20 dolara indi ve 25 Ağustos'tan bu yana geldiği en düşük seviyeyi gördü. Fiyatlar Salı günü yüzde 1.3 ile 11 Eylül'den bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Yellen, dün yaptığı konuşmada, enflasyonun yüzde 2'ye çıkana kadar hareketsiz kalmanın "htiyatsız" olduğunu kaydettti.

Singapur'da Philli Futures analisti Zhou Shiwei, "Son sönemdeki şahin duruş doları güçlendirmeye ve altın üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek" dedi.

Fed'in Aralık ayındaki toplantıda faiz artırımına gitme ihtimali, Yellen'ın konuşması öncesi seviyesi olan yüzde 60'tan yüzde 70'e yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Kuzey Kore üzerinde "yıkıcı" askeri güç kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

Zhou, "Sarı metal halen kısa vadede jeopolitik risklere duyarlı olacak" dedi ve altının yıl sonuna kadar 1,255 dolar ile 1,350 dolar aralığında kalacağı tahmininde bulundu.

Trump ve Cumhuriyetçi liderler, Çarşamba günü, uzun süredir beklenen vergi reformu tasarısını açıklayacak.

Çin'de Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda işlem gören Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.8 düşerek gram başına 279.65 dolara inerken, Aralık vadeli gümüş yüzde 0.8 kayıpla kilogram başına 3,885 yuana indi.

Uluslarararası piyasalarda, spot gümüş yüzde 0.3 yükselerek ons başına 16.8614 dolara çıkarken, platin yüzde 0.4 yükselerek ons başına 928.67 dolara ulaştı ve palladyum yatay seyrederek ons başına 916.19 dolarda kaldı.

Platin/altın rasyosu rekor düşük seviyesini gördü.