Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi reformunun ekonomik büyümeyi destekleyeceğine ilişkin iyimserliğin doları güçlendirmesinin etkisiyle bu yılın en kötü aylık performansına yöneldi.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 09:31'de ons başına 1,286.48 dolarda kaldı. Metal düşüşünü üst üste üçüncü haftaya taşıdı ve aylık kaybını yüzde 2.7'ye çıkararak Kasım ayından bu yana en büyük aylık düşüşüne yöneldi.



ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Eylül ayında yüzde 0.7 yükseldi ve altı ay süren düşüş serisini sonlandırmaya yöneldi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.31 ile iki ayın en yüksek seviyesi yakınında seyretti.



Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Perşembe günü tarihinin en yüksek seviyesinden kapadı.

ABD'de ikinci çeyrek GSYH büyüme rakamı yüzde 3.1 ile yukarı yönde revize edildi.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altın önemli sorunlar ile karşı karşıya kalmasından dolayı zorlanıyor. Bunlar arasında risk varlıklarında süregelen ralli ve ABD hisse senetlerinin rekora çıkması, tahvil faizlerinde ve dolarda görülen yükselişler yer alıyor," dedi ve "Öte yandan Kore yarımadasındaki gerilimin etkisi de azaldı. Piyasada biriken spekülatif pozisyonlar dikkate alındığında, altındaki düşüş beklenmedik bir hareket değil" şeklinde görüş bildirdi.



Spot gümüş yüzde 0.3 düşerek ons başına 16.8288 dolara indi ve bu ay yüzded 4.3 geriledi. Platin yüzde 0.2 düşerek ons başına 922.71 dolara indi. Metal bu ay yüzde 7.7 ile Ağustos 2016'dan bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi. Palladyum yüzde 0.5 yükselerek ons başına 936.84 dolara tırmandı. Metal Eylül ayında yüzde 0.2 düştü ve üç aylık kazancını durdurmaya yöneldi.