Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Aralık faiz artırımını beklentilerinin arttığını işaret etmesinin ardından hazine tahvili faizleriyle birlikte yükseldi. ABD Başkanı Donald Trump vergi planının geniş çaplı bir bütçe açığını gündeme getirmesi de etkili oldu.

Dolar, Tokyo'daki işlemlerde güçlü talebin etkisiyle yen karşısında yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin Aralık ayından beri en iyi yükselişini kaydetmesine karşın ardı ardına üç çeyreklik düşüş sürecine (2011'den beri en uzun) karşı koruma sağlayamadı.

Sydney'de Westpac Banking Corp. kıdemli Döviz stratejisti Sean Callow, “Dolar için dördüncü çeyrekte yükseliş bekliyoruz. Hükümetin Aralık'a kadar fonlanması ve borç tavanının seneye ertelenmesiyle birlikte ABD'li politika yapıcılar vergi indirimlerine odaklanabilir. Daha geniş bütçe açığı ve belki hızlı büyüme ABD Doları için destekleyici bir birleşim olur” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1 artıda 1,161.77 puan oldu. ABD'de 10 yıl vadeli tahvillerin faizi yatay seyretti.