Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD'de para politikasının izleyeceği yola ilişkin işaretler bulabilmek için dikkatlerini Fed yetkililerin yapacağı konuşmalara ve tarım dışı istihdam verisine çevirmeleri ile birlikte yaklaşık sekiz haftanın en düşük seviyesinden yükseldi.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek Singapur saati ile 13:01'de ons başına 1,275.35 dolara çıktı. Metal Pazartesi günü 1,271.13 dolar ile 8 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesinden kapanmıştı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi , yaklaşık 11 haftanın en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Salı günü de rekor zirveden kapandı.

Fed Bakanı Janet Yellen, Fed Guvernörü Jerome Powell ve San Francisco Fed Başkanı John Williamsbu hafta konuşma yapacak. Öte yandan, ABD'de bu hafta açıklanacak veriler arasında dış ticaret, dayanıklı tüketim malları siparişleri ve Cuma günkü Eylül ayı tarım dışı istihdam verileri açıklanacak.

Singapur'da Oanda'nın kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Çin'in tatil nedeniyle kapalı olması ile birlikte, değerli metallerin durgun seyretmesini bekliyoruz," dedi ve "Haftanın sonuna doğru veri programının yoğunlaşmasından dolayı, Kuzey Amerika'da volatilite  artabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın fiyatları Pazartesi günü 20 Temmuz'dan bu yana ilk kez 100 günlük hareketli ortalamasının altında kapatmasının ardından yeniden sıçrayabilir.

Çin piyasaları Ekim ayının ilk haftası ulusal tatil dolayısıyla kapalı.

Spot altın yüzde 0.6 yükselerek ons başına 16.7388 dolara çıkarken, platin yüzde 0.5 yükselişle ons başına 916.51 dolar ve palladyum yüzde 0.4 yükselişle ons başına 923.82 dolara ulaştı.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Salı günü itibariyle yüzde 0.2 düşerek 2,1748.3 tona indi.