Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Fed Başkanı Janet Yellen'ın enflasyon konusundaki temkinli açıklamalarının ardından -getiri eğrisinin yataylaşmayı sürdürmesinin de etkisiyle- halihazırda düşmüş olan ABD Doları, küresel hisse senetlerinin güçlü seyriyle kayıplarını genişletti.

Doların 10 önemli piyasa parası karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günkü işlemlerde kayıplarını azaltmasının öncesinde, 20 Ekim'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Yellen, Salı günkü açıklamalarında fazla hızlı sıkılaştırmanın enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefinin altında karaya oturması riskine dikkat çekti. Yellen, gelecek fiyat artışlarının hız kesebileceğinin altını çizerek bu konuda bazı ipuçlarının bulunduğunu belirtmişti.

MSCI Gelişen Piyasa Paraları Endeksi, iki ayın en güçlü seviyesine tırmandı. Gelişen piyasalar hisse senedi endeksi ise altı yılın en yükseğini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yedi günün altısında üşüş kaydetti. Gösterge endeks, Çarşamba günkü işlemlerde TSİ 14:35'te yüzde 0.14 ekside 1,169.92 puanda seyrediyor.