Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD'de 3. çeyrek GSYH büyüme verisinin üç yılın zirvesine çıkması ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın ekonominin istikrarlı bir şekilde iyileştiğine işaret etmesinin ardından son 10 günün en sert düşüşünü yaptıktan sonra bu kaybını korudu.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.8 ile 20 Kasım'dan bu yana en hızlı düşüşünü gösterdikten sonra, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 09:20'de ons başına 1,284.54 dolar seviyelerinde yatay seyretti.

ABD'de üçüncü çeyrek GSYH büyüme verisi yüzde 3.3 ile üç yılın zirvesine çıktı.



Fed Başkanı Yellen, finans krizinin etkilerinin azalması ile birlikte, ABD ekonomisinde büyümenin genişlemekte olduğunu söyledi.

ABD Senatosu vergi reformunun görüşülmeye başlanmasını kabul etti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi kazançlarını dördüncü güne taşımaya yöneldi.



Diğer değerli metalledden spot gümüş, Çarşamba gününü Ağustos ayından bu yana en düşük seviyesinde kapattıktan sonra yüzde 0.2 yükselerek ons başına 16.5695 dolara çıktı. Platin yüzde 0.1 yükselerek ons başına 940.80 dolara ve palladyum yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1,019.43 dolara tırmandı.