Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Mayıs ayında görüşmeyi kabul etmesinin ardında Kore yarımadasında azalan gerilimin etkisiyle üst üste üçüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Yaturumcılar ayrıca Trump'ın çelik ve alüminyuma getirdiği ve bazı müttefiklerini muaf tuttuğu ek verginin etkilerine de bakacak. Dikkatler öte yandan Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinde de olacak.

Spot altın yüzde 0.3 düşerek Singapur saati ile 11:33'te ons başına 1,318.21 dolara geriledi ve haftayı yüzde 0.3 kayıpla geçmeye yöneldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Perşembe günü yüzde 0.4 arttıktan sonra yüzde 0.1 daha yükseldi.

Asya hisse senetleri değer kazandı ve ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 1 baz puan yükselerek yüzde 2.87'ye çıktı.

Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, "Altın dolardaki güçlenme ve Trump'ın Kuzey Kore lideri Kimile görüşme konusunda istekli olması ile birlikte azalan tansiyondan dolayı düştü" dedi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş bu hafta yüzde 0.6 düşerken, platin yüzde 1.5 düşüşle son 7 haftanın 6'ıncısını da kayıpla geçmeye yöneldi ve palladyum yüzde 1.8 geriledi.