Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(13:55'te güncellendi)

Altın fiyatları, yatırımcıların gelecek hafta yapılacak toplantı öncesi Fed'in para politikası sıkılaştırmasının hızı konusunda işaretler verebilecek bugünkü ABD enflasyon raporunu beklemeleri ile birlikte, yaklaşık iki haftanın en düşük kapanışına yöneldi. Metal, Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksinin yükselişini yedinci güne taşımasının etkisiyle değer kaybetti.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.1 geriledikten sonra yüzde 0.4 daha düşerek ons başına 1,317.53 dolara indi. Metal 1 Mart'tan bu yana en düşük kapanışına yöneldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 0.3 gerilemesinin ardından yüzde 0.1 yükseldi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan yükselerek yüzde 2.88'e tırmandı.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Dikkatler bu haftanın kilit olay riski olan bugünkü ABD TÜFE açıklamasında olacak" dedi ve geçen hafta ABD ücret verilerinde görülen durgun enflasyon baskısının doların aşağı yönlü eğilimini ve altının ters yönlü eğilimini desteklediğini sözlerine ekledi.

DSiğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşüşle ons başına 16.4951 dolara inerken, platin yüzde 0.2 kayıpla ons başına 961.78 dolara geriledi ve palladyum yüzde 0.2 yükselerek ons başına 980.13 dolara çıktı.

(13:55'te güncellendi)