Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Hantec Market Piyasa Analisti Richard Perry BloombergHT'deki Akıllı Para programında Açıl Sezen'e konuk oldu. Perry, küresel ticaret savaşlarının, ABD'de enflasyon artışının ve korumacı polikaların uygulanmasının dolar üzerinde olumsuz etkisi olacağını söylerek şu açıklamaları yaptı:

"Trump'ın ticaret vergilerinin olumsuz etkileri olduğunu görüyoruz. Trump 60 milyar dolar tutarında Çin'e ticaret vergisi koymayı planlıyor. Ekonomik büyümenin negatif etkileri olabilir, genel trend kötüleşebilir. Bu da doların düşüşüne yol açabilr. Uzun vadede çifte açığın kötüleştiğini görüyoruz"

"Enflasyon ve korumacılık, bu 2 nokta tahvil getirilerini etkileyecek. Enflasyon toparlanmaya başlarsa 10 yıllıklar yüzde 3 seviyesine çıkacak. Korumacılık artarsa 10 yıllık getiriler düşer. Bunlar doların gelişmesine yardımcı olacak gelişmeler değil"



"Dolar/TL 4'E YÜKSELEBİLİR"

Perry, Dolar/TL'nin ABD'nin korumacı politikalara yönelmesiyle 4 seviyesine çıkabileceğini ifade etti. Perry konuya ilişkin olarak  "Faiz oranlarının artması gelişmekte olan ülkeleri kötü etkileyecek. Dün TL'nin dolar karşısında inişe geçtiğini ve 3.85 seviyesine geldiğini gördük. Kurun 4 seviyesine doğru gidebileceğini düşünüyorum. Korumacı tavırlar gelişmekte olan ülkeleri,Türkiye'de dahil olmak üzere, olumsuz etkileyecek" şeklinde konuştu.