Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar/TL , Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen ekonomi zirvesinin ardından Perşembe gününe 4.30 seviyesinin altında başladı.

Kurda son dönemde görülen yükselişin ardından dolar, Çarşamba günü tüm zamanların rekorunu kırarak 4.3743 seviyesinden işlem gördü.

Dolar/TL'nin rekor tazelemesinin ardından Merkez Bankası'nın Döviz likiditesini artırmaya yönelik adımları, kurun bir miktar gevşemesinde etkili oldu.

Daha sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin kurmaylarını toplayacağı yönündeki haberle birlikte dolar, TL karşısında gün içi kazançlarını geri verip eksiye geçti.

Toplantı haberinin ardından ABD'de açıklanan TÜFE verisinin beklentilerin altında kalması, dolar/TL'deki aşağı yönlü hareketi destekledi ve kur, TSİ 15:41'de 4.2292 seviyesinden işlem gördü. 

Global Research analistlerinin e-posta notunda, "Cumhurbaşkanlığı, hükümetin büyüme tarafında politika önceliklerinden büyük ihtimalle vazgeçmeyeceğinin işaretini verdi. Bu nedenle (düşük faiz, istikrarlı büyüme, ve kontrollü enflasyon ile kur baskısı) hükümetin üçlü çelişkiyi takip etmekte ısrarcı olmayı sürdüreceğini söylemek zor değil." ifadesi yer aldı.

"TCMB Başkanı da dahil ekonomi bürokratları toplanıyor"

Perşembe gününe 4.30 seviyesinin altında başlayan dolar/TL, Merkez Bankası Başkanı da dahil olmak üzere ekonomi bürokratlarının bugün toplanacağı yönündeki haberin ardından gün içi kayıplarını genişletti.

Dolar, Türk Lirası karşısında bu hafta yüzde 1.31 değer kazandı.

Kur 7 Mayıs'tan beri en düşük seviyesini gördü

Dolar/TL kuru, Çarşamba gününe kadar kaydettiği sert yükselişle birlikte 4.37'li seviyeleri aşması sonrasında, Merkez Bankası'ndan gelen döviz likiditesini daraltmaya yönelik adımlar ve Beştepe ekonomi zirvesi ile en son Perşembe günkü toplantı haberinin etkisiyle gerileyerek haftalık kazancını geri verdi.