Advertisement

İtalya varlıkları, popülist hükümetin Avrupa Birliği (AB) ile anlaşmazlığa düştüğü bütçe açığı hedefini değiştirmek üzere yeniden bakacağını açıklamasının ardından değer kazandı.

İtalya hisse senetleri, Haziran ayında bu yana görülen en güçlü günlük yükselişini gerçekleştirdi. FTSE MIB Endeksi, yüzde 3.2 yükselmesinin ardından TSİ 15:18'de yüzde 2.82 artıda 19,243.68 puan oldu.

İtalya'da bir hükümet yetkilisinin yönetimin 2019 için yüzde 2.4 seviyesindeki bütçe açığı hedefini değiştirmek üzere bakacaklarını açıklaması sonrasında, 2 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yaklaşık iki ayın en düşük seviyesine geriledi. İki yıllıkların faizi yüzde 0.63'e gerileyerek 19 Eylül'den beri en düşük seviyesini gördü. 10 yıl vadelilerin faizi yüzde 3.24'e indi. Almanya 10 yıllıklarıyla arasındaki faiz farkı daralarak 287 baz puana indi.

Mizuho International stratejisti Antoine Bouvet, “Bugünkü haberlere temkinli yaklaşmak lazım. Bütçe hedefinin yüzde 2 – 2.1'e düşürüleceği haberleri Lig yetkililerinden kaynaklanıyor. Beş Yıldız bakanlarının böyle bir kısıntıyı onaylayacağı kesinlikten uzak.” dedi. Bouvet, kısa vadede iyimserliğin hayal kırıklığı yaratabileceğini, buna karşın İtalyan tahvil faizlerinde yönün yine de aşağı olduğunu belirtti.

Euro, dolar karşısında yüzde 0.23 yükselerek 1.1364 seviyesinden işlem gördü.