Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, küresel hisse senetlerindeki volatil işlemler, ekonomik görünüme ilişkin endişeler ve ABD'deki hükümet kapanmasından kaynaklı güvenli varlık talebindeki artışın etkisiyle 2018 yılını güçlü bir şekilde kapatıyor.

Spot piyasada işlem gören metalin fiyatı, 1,280 doların üzerini görmesinin ardından altı ayın zirvesine yakın seviyelerde seyrediyor. Altın, yaklaşık iki yılın en güçlü aylık kazancına hazırlanıyor. Aralık ayındaki yükseliş yıl başından bu yana kaybını azaltsa da altın, 2015'ten beri görülen ilk yıllık kaybına hazırlanıyor.

IG Asia Pte piyasa stratejisti Jingyi Pan, Pazartesi günü Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Altın fiyatları için 2019'da yukarı yönlü potansiyel olduğunu düşünüyorum. Fed faiz artırımları konusunda beklentilerin yavaşladığını göreceğiz gibi görünüyor.” dedi.

Spot piyasada işlem gören altın, TSİ 09:25'te hafif ekside ons başına yaklaşık 1,279 dolardan işlem gördü. Değerli metal Cuma günkü işlemlerde onsu 1,282.23 dolar ile Haziran'dan beri en yüksek seviyesini gördü. Bloomberg fiyatlarına göre bu ay yaklaşık yüzde 4.5 artıda olan altın, 2018'de yaklaşık yüzde 3'lük düşüşüne hazırlanıyor.