Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, hisse senedi piyasalarındaki kayıplar ve küresel büyümenin yavaşlamakta olduğuna ilişkin endişelerin güvenli liman alımlarını artırmasının ardından rallisini altı ayın en yüksek seviyesine uzattı. Apple Inc.'nin Çin'deki yavaşlamayı işaret ederek satış tahminini düşürmesi de endişelerin artmasına neden oldu.

ABAD endeks vadeli kontratları aşağı yönde hareket etti ve Wall Street'te düşüşlerin daha da süreceğini işaret etti. Altın ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump ve Kongre liderlerinin federal hükümetin kısmi kapanmasını sonlandırma konusunda anlaşmaya varamamasından da destek aldı.

Spot altın yüzde 0.4 değer kazanarak ons başına 1,290.27 dolar ile 15 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından Singapur saati ile 13:21'de 1,289.23 dolara geldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Kotak Commodity Services, hazırladığı bilgilendirme notunda, "Zayıf risk iştahı piyasa oyuncularını güvenli liman varlıklarına yöneltti," dedi ve "Altın, hisse senedi ve Döviz piyasalarının bir yansıması olarak dalgalı seyredebilir, ancak genel eğilim, risk iştahının muhtemelen kaydadeğer bir iyileşme göstermeyecek olmasından dolayı yukarı yönlü olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spor gümüş yüzde 0.4 prim yaparak 5 ayın zirvesine yaklaşırken, platin yüzde 0.1 düştü ve palladyum yüzde 0.2 yükseldi.

Piyasalarda izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Apple Inc., iPhone'larda beklenenden daha az model yükseltme ve Çin ekonomisindeki zayıflamayı işaret ederek, yaklaşık 20 yıldır ilk kez satış tahminini düşürdü.

*Altın destekli exchange traded fonlarındaki altın varlıkları Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

*ABD Başkanı Donald Trump Kongre liderlerini Cuma günü hükümetin kapanmasını sonlandırma konusunda müzakereler için yeniden beyaz Saray'a davet etti.

*ABD'de Cuma günü Aralık ayı istihdam verileri açıklanacak.