Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed'in son toplantı tutanaklarının bu yıl olası bir faiz artırımı beklentilerini canlandırması sonrasında Perşembe günkü işlemlerde yükseldi. Yatırımcıların dikkati yön arayışıyla tekrar ticaret konusuna yoğunlaştı.

ABD Doları, Fed'in ardından Çarşamba günkü geç işlemlerde yen karşısında sınırlı yükseldi ve euro karşısındaki kayıplarını azalttı. Ocak ayı toplantı tutanaklarında ABD ekonomisi ve işgücü piyasasının gücünü koruduğunun belirtilmesi, bu yıl en azından bir faiz artırımının daha yolda olduğu şeklindeki beklentileri artırdı.

Doların altı önemli para karşısındaki değerini gösteren Dolar Endeksi (DXY), Çarşamba günü görülen 96.286 puanlık iki haftanın düşüğünden uzaklaşarak yüzde 0.1 yükselerek 96.569'a tırmandı.

Mizuho Bank baş piyasa ekonomisti Daisuke Karakama, Fed tutanaklarının her şey hesaba katıldığında bankanın Ocak ayındaki söylemiyle aynı doğrultuda olduğunu belirtti. Karakama, “Piyasa odak noktası tekrar ticaret konusuna kayacak. ABD – Çin ticaret görüşmeleri için süre sonu uzatılabilir ve bu da Avrupa ve Japonya'nın ticaret konularıyla karşı karşıya kalacağı anlamına gelebilir.” dedi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.07 ekside 110.77 seviyesinden işlem gördü.

Reuters