Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının para politikasında sabırlı olacağını tekrarlamasının ardından Çarşamba günkü işlemlerde üç haftanın düşüğüne yakın seviyelerde kaldı. Sterlinin yükselişi de doların güçsüz seyrinde etkili oldu.

Doların altı önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY) önceki seansta yüzde 0.4 düşerek 95.948 ile 5 Şubat'tan beri en düşük seviyesini görmesi sonrasında TSİ 08:28'de yüzde 0.15 artıda 96.142 puan oldu.

Powell, Salı günkü konuşmasında artan risklerin ve son dönemdeki zayıf verilerin büyük bir ihtimalle ABD'nin bu yılki güçlü büyümesini engellemeyeceğini, ancak Fed'in gelecek faiz artırımlarıyla ilgili kararlarında sabırlı kalacağını ifade etti.

Mizuho Securities baş Döviz stratejisti Masafumi Yamamoto, “Powell'ın yorumları yeni bir bilgi sunmadığı için doların düşüşü biraz kafa karıştırıcı. Ama piyasa, doların olası aşağı yönlü unsurlara karşı hassas olduğu bir noktada. Güçlü sterlin de baskı oluşturuyor.” dedi.

Sterlin, İngiltere Başbakanı Theresa May'in kanun yapıcılara Brexit'i ertelemeyi oylama fırsatı sunarak Avrupa Birliği'nden (AB) kaotik bir anlaşmasız ayrılma sürecinden kaçınma ihtimalimi artırmasının etkisiyle Salı günü güçlü yükselmişti. Sterlin, dolar karşısında 1.3288 ile beş ayın zirvesini gördü.

Reuters