Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altıon fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın dünkü konuşmasında merkez bankasının politika değişiklikleri konusunda bir yargılamada bulunmak için acelesi olmadığını kaydetmesinin ardından fazla değişmedi. Palladyum Salı günü rekor seviyeye yükseldikten sonra yatay seyrederken, platin bir yılı aşkın sürenin en büyük aylık kazancına yöneldi.

Powell, Salı günü Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı konuşmada, enflasyon baskılarının zayıf olması ve hükümetin politikasındaki belirsizlikle birlikte, gelecekteki politika değişiklikleri için sabırlı olunmasının uygun olduğunu söyledi. Powell, para politikası ve ekonominin durumuna ilişkin ikinci yarı yıl konuşmasını Çarşamba günü Temsilciler Meclisi komitesinde yapacak.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 12:56'da ons başına 1,328.20 dolarda kaldı.

Metal üst üste beşinci ayı da kazançla geçerek 2017'den bu yana en uzun aylık yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.3 düştükten sonra yüzde 0.1 yükseldi.

Singapur'da Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Powell bugün tekrar Capitol Hill'e (ABD parlamento binası) gelecek, ancak sürpriz olasılığı düşük," dedi ve "Fed Başkanı'nın dünkü yorumlarını tekrarlamasını bekliyoruz, sadece küçük kostüm değişiklikleri olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 düşerek ons başına 15.8936 dolara geriledi. Gümüş vadelileri fazla değişmeyerek 15.935 dolarda kaldı. Platin erken saatlerde yüzde 0.5 yükselişle ons başına 865.35 dolara çıkarak 9 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 yukarıdaydı. Palladyum, Salı günü ons başına 1,567.44 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.8 geriledi.

Piyasa izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un ile Çarşamba günü bire bir görüşecek ve ardından iki lider ve ekini akşam yemeğine katılacak. Böylelikle, Pyongyang'ın nükleer silahlarını bırakması amacıyla yapılan görüşmelerin ikinci turuna geçilmiş olacak.

*Goldman Sachs Group Inc. Baş ekonomisti Jan Hatzius, küresel ekonominin dibi görmüş olabileceğini söylerken, JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon daha temkinliydi ve bankasının bir resesyona hazırlandığını kaydetti.

*Piyasa güveni ve iş dünyası koşulları hakkında açıklanan öncü göstergeleri bir araya getiren Bloomberg Economics endeksi, Çin ekonomisinin aylardır yavaşlamasının ardından ilk toparlanma işaretlerini göstermekte olduğunu işaret ediyor.

*ABD'de Temsilciler Meclisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD-Meksila sınır güvenliği konusunda ilan ettiği olağanüstü durumu bloke etti ve Başkan'ı destekleyip desteklememe konusunda çoğunluğunu topu Cumhuriyetçilerin oluşturduğu Senato'ya attı.