Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Şirket kazançlarındaki artış ve ekonomik büyüme sinyallerinin gelmesiyle, küresel ekonomik toparlanmaya yönelik güven artmaya başladı. Bu durum, gelişmekte olan ülkelerin gösterge endekslerine de yansıyarak, hisseleri son 28 ayın zirvesine taşıdı.

MSCI gelişmekte olan ülkeler endeksi, bugün Singapur'da dünkü yüzde 1.7'lik artışına yüzde 0.9 artış daha ekleyerek, 1,127.45 puana ulaştı. Bu değer, 18 Haziran 2008'den beri en yüksek değerine ulaştı. Çin Shanghai Bileşik Endeksi %1'lik değer kazanırken, Tayvan, Güney Kore, Filipinler, Endonezya ve Tayland gösterge endeksleri yükseldi; Hindistan ve Malezya'daki endeksler ise düşük oranlarda değişti.

Çin Endüstri&Ticaret Bankası ve Çin İnşaat Bankası, yeni kredi oranlarının geçen ayki tahminin üstüne çıkmasıyla, yüzde 3 değerlenirken; Huaxia Bank da kâr beklentisini yukarı çekti. Honam Petrochemical Şirketi, KB Yatırım Şirketi'nin kazançlarda "hızlı yükseliş" beklentisini açıklamasının ardından, yüzde 5.5'lik artışla, Seul Borsasında rekor kırdı.

Amerikan Merkez Bankası Fed, bu hafta açıkladıkları 21 Eylül'deki toplantı tutanaklarında, çok geçmeden para politikalarını gevşeteceklerini belirtmişlerdi.

Bilgisayar şirketi Acer Inc.'in hisseleri, Uluslararası Veri Kurumu'nun,  (IDC) Acer'in dünyanın ikinci büyük bilgisayar üreticisi olacağını söylemesinin ardından, yüzde 1.4 arttı.