Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Şirketlerin kazançlarının beklentinin üstünde gerçekleşmesi, hisse senetleri piyasasını canlandırdı. ABD'de 10 yıllık tahviller, bir haftadan fazla süredir neredeyse en yüksek seviyesinde kaldı.

Dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten Pasifik Yatırım Yönetimi, ABD'nin borç kağıtlarını sattıklarını ve Fed'in ikinci kez tahvil alımı yapmasının da etkilerinin sınırlı olacağını söyledi. Hükümetin bugün 13 milyar dolar değerinde tahvil satışı yapmasından önce, 30 yıllık tahvillerde de yalnızca ufak değişiklikler kaydedildi. Sonuncusu gerçekleştirilen bu haftaki tahvil ihalelerinden, toplamda 66 milyon dolar elde edildi.

Almanya'nın Düsseldorf şehrindeki WestLB AG'nin sabit gelir stratejisti Michael Leister, hisse senetlerindeki yüksek performansın ardından, hazine tahvillerinin baskı altında olduklarını söyledi.

10 yıllık tahviller, BGCantor'un verilerine göre %2.43 oranında değişti. Bu değişim, dün %2.48 oranında gerçekleşerek, 5 Ekim'den beri en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Vadesi Ağustos'ta dolacak olan %2.625 getirili tahvillerin fiyatı aynı kalırken; 30 yıllık tahviller yüzde %3.82 oranında değişti.

Stoxx Europe 600 Endeksi'nin %0.4'lük yükselirken, MSCI Dünya Endeksi %0.9'luk arttı.

Pimco'nun Şef Operasyon Müdürü Douglas Hodge, tahvil piyasasındaki rallinin sonuna yaklaştıklarına dikkat çekerek, sözlerini, "geçtiğimiz 12 ila 24 ay arasında yaşadığımız türde bir fiyat değerlenmesinin bir kez daha gerçekleşeceğini öngörmek şimdilik güç" diyerek bitirdi.