Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Asya hisselerindeki düşüş, yatırımcıları daha güvenli tahvillere yönlendirdi. Bu sayede dolar, Euro karşısında üçüncü gününde de artış gösterdi. Traderlar, doların geçtiğimiz ayki %6'lık değer kaybının "abartılmış" olduğunu savundu.

ABD para birimi, Hazine Bakanı Timothy Geithner'ın doların kur devalüasyonuna gitmeyeceğini söylemesinin ardından, 16 büyük para biriminin 14'üne karşı değerlendi. Doların değer kaybı, para akışını gelişmekte olan ülkelere yönlendireceğine dair spekülasyonları artırdı. Güney Kore Hükümeti'nin, bu spekülasyonların para birimlerinde volatilitenin artmasına sebep olacağını yinelemesi üzerine, Won'un başı çektiği Asya para birimleri düşüş kaydetti.

Standard Chartered üst düzey Döviz stratejisti Mike Moran, dolar konusundaki rahatlamanın, gereğinden fazla olabileceğinin altını çizerek, "yeni risklerle karşılaştıkça, piyasalar buna yine tepki verecektir. Biz de dolarda kısa dönemli bir sıçrama görebiliriz" dedi.

ABD Doları, Euro karşısında 1.3917'ye yükseldi. Dolar/Yen paritesi ise 81.27'den 81.44'e çıktı.

Euro da Yen karşısında değerlenerek, 113.25'ten 113.34'e yükseldi. Güney Kore Won'u ise dolar karşısında %0.9 değer kaybetti.

MSCIA Asya Pasifik Endeksi'nün düşüşü üçüncü gününde de devam etti.