Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Bölgedeki yasa koyucuların Çin'in Yuan'ın değerlenmesini yavaşlatması üzerine, bölgedeki yasa koyucuların para birimlerin değerlenmemesine yönelik adım atacakları spekülasyonunu üzerine gerçekleşti.

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi, ABD'deki ikinci el konutların satışının Eylül'de yüzde 10 arttığının açıklanmasıyla, düşüşe geçti. Konut satışlarındaki artış, Fed'in daha fazla para basması üzerindeki baskıyı da hafifletmiş oldu. Shanghai Security News'in merkez bankası araştırmacısı Wang Yong, bugün Çin'in ABD ve Avrupa'nın Yuan'ın değerlenmesi yönündeki baskılarına direnmesi gerektiğini yazdı.

Singapur'daki Barclays PLC'nin üst düzey bölgesel ekonomistlerinden Wai Ho Leong, Çin'den gelen raporun Yuan'ın değerleneceğine dair beklentileri düşürdüğüne dikkat çekti. Leong, "ABD'deki ikinci el konut satışlarındaki artış sürpriz yaşanması doları destekledi. Büyüme tahminleri ve ödeme dengelerindeki akış Asya para birimlerine destek sağlıyor. Bu da Asya'yı hâlâ boğa piyasasının içinde tutuyor" yorumunda bulundu.

Won, yüzde 0.2 değer kaybederek 1.118,53'e düşerken; Baht da aynı oranda düşüş gösterdi ve 29,89 oldu. Japonya hariç, Asya'daki 10 aktif para birimini takip eden Asya Dolar Endeksi yüzde 0.1 geriledi.