Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri ard arda yükselişinin üçüncü gününü yaşıyor. Artış, Wespac Banking Corp.'un kâr açıklaması ve aracı kurumların Hong Kong ve Güney Kore'deki gösterge endekslerine yönelik beklentiyi artırmasının ardından geldi.

Avustralya'nın en büyük 2. bankası Westpac, ikinci yarı kârlarının neredeyse 3 katına çıkmış olmasıyla, yüzde 0.5 değerlendi. Piyasa değeri bakımından Asya'nın en büyük şirketi PetroChina Co.'nun hisseleri, petrol fiyatlarındaki tırmanış sebebiyle, yüzde 3.3 oranında arttı. Güney Kore'nin en büyük 2. bankasının da sahibi, Woori Finance Holdings, yüzde 2,5 oranında değerlendi. Goldman Sachs'ın Hang Seng Endeksi için hedefini ve Deutsche Bank AG'nin ise Kospi Endeksi beklentisini artırmasının ardından, hisseler yükselişe geçti.

Japonya hariç, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 oranında artarak, 473.64'e çıktı. Bu değerle, 6 Haziran 2008'den beri gördüğü rekor seviyesine yaklaştı.

ABD'deki vadeli hisseler ise ara seçimler ve Fed'in  tahvil alım kararının piyasacılar tarafından dikkatle beklenmesi sebebiyle dalgalı seyretti.

Sidney'deki AMP Capital Investors'ın stratejistlerinden Nader Naeimi, şirketlerin kazançlarının beklenilenden daha iyi geldiğini, bunun da Borsaya hisselerin rallisi olarak yansıdığını ifade etti. Naeimi, ABD'nin ve ekonomik olarak hala cansız büyümeler gösterdiği dönemde, kâr oranlarının piyasanın itme kuvveti olduğunu savundu.

Hong Kong Hang Seng Endeksi, Goldman Sachs'ın 12 aylık hedef beklentisini 29000'e çıkarmasıyla, yüzde 2 arttı ve 24132.38 oldu. Kospi endeksi ise, Deutsche Bank'ın 2011'in sonu itibariyle endeksin 2350'e çıkabileceği tahmininde bulunmasının ardından, yüzde 1.1 değerlenerek, 1938.49'a çıktı.