Advertisement
HABERLER ABONE OL

Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanma vakalardaki artışların ve hükümetlerin kısıtlamalara yönelik sıkılaştırmaları artırmalarının tüketicileri endişelendirmesi ile bu ay beklemede kaldı.

IHS Markit tarafından açıklanan bileşik satın alma yöneticileri endeksi bu ay beklenmedik bir şekilde Ağustos ayındaki 51.9 seviyesinden 50.1'e hgerileyerek ekonomistlerin beklentilerin çok daha kötü bir seviyede gerçekleşti.

Euro Bölgesi'nde Eylül ayında imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi 51.9'luk beklentilere karşın 53.7, hizmet sektörü PMI'ı ise 50.6'lık beklentilere karşın 47.6 seviyesinde gerçekleşti.

Raporda PMI'da kaydedilen bu düşüşün şu sıralar Avrupa Bölgesi'nde koronavirüs vakalarının sert artışlar kaydetmesi ile doğrudan ilişkili olduğunu bildirildi.

Almanya'da imalat PMI üç aydır art arda yükseliyor

IHS Markit tarafından açıklanan imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Eylül ayında iki yıldan daha uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıkarak 56.6 oldu. Endeks Ağustos ayında 52.2 seviyesinde gerçekleşmişti.

2018 yılının Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyede gerçekleşen endeks bir önceki sene 41.7 değerini almıştı.

Bu verinin aksine hizmet sektörü 49.1'e geriledi. Yeni siparişler ise Ağustos ayındaki 59.1 seviyesinden 64.8'e yükseldi.

Vaka sayılarındaki sert artış Fransa'nın ekonomik toparlanmasına darbe vurdu

Fransa'da ekonomik toparlanma bu ay özel sektörde aktivite, talep ve istihdamın düşüşünü gösteren bir rapor ile geriledi.

IHS Markit tarafından açıklanan bileşik satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Eylül'de geçtiğimiz ay 51.6 olan seviyesinden 48.5'e gerileyerek son dört ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Eşik 50 seviyenin altında gerçekleşen PMI'a yönelik beklentiler endeksin 51.6 olarak gerçekleşmesiydi.

Fransa'nın hizmet sektörü satı alma yöneticileri endeksi, Eylül ayında Ağustos'taki 51.5 seviyesinden 47.5'e geriledi. İmalat göstergesi ise 49.8'den 50.9'a yükseldi.