Bloomberg HT Haberler Rabobank/Matys: Dolar/TL'de hedef 3.35
HABERLER

Rabobank/Matys: Dolar/TL'de yıl sonu beklentim 3.35

  • Rabobank FX Stratejisti Piotr Matys euro/dolar hedefi ve Fed beklentilerini anlattı

Giriş: 20 Eylül 2017, Çarşamba 10:46
Güncelleme: 20 Eylül 2017, Çarşamba 11:38

Rabobank FX Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk oldu.

Fed'in kademeli olarak bilançosunu küçültmesinin beklendiğini söyleyen Matys, "Fed'in bilançosu kriz öncesinde 800 milyon dolardı, parasal genişlemelerle bu 4.5 trilyon dolara çıktı. Başkan Janet Yellen bilanço küçültme sürecinin yavaş süreç olacağını söyleyecektir." dedi.

ARALIK BEKLENTİSİ

Fed'in faiz artışının yavaş ve kademeli olacağını belirten Matys "Enflasyon %2 hedefinden uzaklaştı, bu ortamda Fed'in faizleri artırması için zemin yok. Bu da Fed'in bu yıl faiz artırmayacağını düşündürüyor. Bu akşamki mesajlarla Aralık ayında faiz artış ihtimalinin yükselip yükselmeyeceğini göreceğiz" dedi.

"EURO/DOLAR'DA HEDEF 1.25"

Euro'nun daha fazla değer kazanmasını beklediklerini belirten uzman "Avrupa Merkez Bankası da artık teşvikleri azaltacak noktaya geliyor, euro bundan da yararlanacak. Siyasi riskler ABD'de artık Euro Bölgesi'ne göre daha yüksek. Gelecek yıl için paritede 1.25 hedefimiz var..Yıl sonunda da mevcut seviyelere yakın bir yerde olabiliriz" diye konuştu.